skladem
Vhodný jako rychlý zdroj energie. Glukóza se vyskytuje ve velkém množství plodů nebo v medu, zejména však v hroznovém vínu. V lékařské literatuře možná dosud narazíte na označení dextróza, které se dříve užívalo jako synonymní k názvu glukóza.
Jak se vyrábí Glukopur
V České republice se pro přípravu glukózy používá kukuřičný škrob. Sladidlo Glukopur vyrábí akciová společnost Natura, která sídlí v Havlíčkově Brodě a zpracováním bramborového škrobu se zabývá již dlouhá léta.
Glukopur se tak vžilo jako nejběžnější označení pro lidový termín hroznový cukr či odborné označení glukóza, ve starší terminologii dextróza.
Složení v suchém stavu
dextróza (100 % D-glukóza) - vyrobeno z kukuřičného škrobu.
Doporučené dávkování
Sladidlo Glukopur můžeme podávat jako nápoj, stačí jej rozmíchat v mléku, vodě, citronové šťávě apod. Jako zdroj energie je doporučeno užívat 80 - 100 g Glukopuru během jednoho dne. V případě nechutenství by měl být Glukopur užíván 10 - 14 dní, vhodnou dobou pro podání je ráno, kdy celkovou denní dávku 100 g rozmícháme v 500 ml čaje. Nedoporučuje se diabetikům ani lidem s nadváhou.